Üdvözöljük honlapunkon!

Főoldal   |  Programjaink    |  Dokumentumok    |  Éves beszámolók

Nemzetközi ének- és jógatábor Parvathy Baullal

Információk

A bengáli bául lényegében a jógik, szúfik és misztikusok gyakorlatához kapcsolódik. Arra szolgál, hogy megélhessük a nagy szentek dalokban elbeszélt bölcsességét. A mai napig élő hagyomány, amely napról napra tovább fejlődik Bengálban a kortárs bául mesterek költészetében. Küldetése, hogy emlékeztessen, ráébresszen az egyetemes szeretet virágjára, amely minden szívben kinyílhat kaszttól, társadalmi osztálytól, vallástól vagy bármely más, emberek alkotta határoktól függetlenül. A hazánkban is jól ismert 20. századi indiai költő, Rabíndranáth Tagore rajongott a bául költészetért, és sokat tett azért, hogy az irodalmi életben ismertté tegye. Földrajzilag, a bául India északnyugati területéről származik, sokan gyakorolják és kedvelik Nyugat-Bengálban, Bangladesben, Assa, Tripura, és Orissza némely részén. Ma Parvathy Baul e hagyomány egyik legjelentősebb képviselője. Négy napos táborunk alatt éneket, valamint hatha és kriya jógát oktat a résztvevőknek.
Parvathy Baul
Parvathy Baul Nyugat-Bengálból származó énekes, festőművész és mesemondó. Gyermekkorától részesült zenei és táncoktatásban, majd vizuális művészeteket tanult Santiniketanban a Rabíndranath Tagore által alapított Kala Bhavan Egyetemen. Itt hallotta először későbbi mesterének, Sanatan das Baulnak a koncertjét, amelynek hatására az évezredes bául hagyomány útjára lépett. 1995 óta lép föl szülőhazájában, Bengáliában és szerte Indiában. Számos nemzetközi fesztiválon is részt vett meghívott vendégművészként: Festival de l’Imaginaire (Párizs), Festival international du Conte et du Monodrame (Beirut, Libanon), Ethnomad (Genf, Svájc). Nevezetes helyszíneken vendégszerepelt világszerte: a kiotói Nó-színházban együtt lépett föl a Kamigata-mai és a Kyogen japán tánchagyományát folytató előadókkal; szerepelt a New York-i World Music Centerben, a Chicagói Egyetemen, valamint Peter Schumann színházában (Bread and Puppet Theatre, Vermont). Bául dalai, a metszetei és videó-dokumentumai megtalálhatóak az amsterdami Tropenmuseum dél-ázsiai gyűjteményében.

Időpont: 2018. április 30. – május 4.
Helyszín: Kisnyalkapuszta Major

Részletek:

Program:

Április 30.

12.00-től – érkezés, szállás elfoglalása;

16.00-18.00 – bevezető;

18.15- 18.45 – vacsora

19.00 – 21.00 – Satsang.

Május 1. – 3.

06.00 – 08.00: jóga;

08.30 – 09.00: reggeli;

10.00 – 13.00: ének;

13.30 – 14.15: ebéd;

14.15 – 15.00: pihenő;

15.00 – 18.00: ének;

18.15 – 18.45 vacsora;

19.00 – 21.00: satsang.

Május 4-én reggel hazautazás.

Részvételi díj: 47 000Ft

Az ár tartalmazza a foglalkozásokat, a szállást és az étkezést (vegetáriánus).

Utazás: egyénileg.

A jelentkezés feltételei:

• rövid motivációs levél és önéletrajz fotóval;
  • nem szükséges előzetes ének- és jógaismeret;
  • a tábor teljes idején részt kell venni április 30. du 16h-tól május 4. reggelig;
  • a részvételi díj befizetése legkésőbb április 20-ig a Katakomba Művészeti Műhely számlájára.

Katakomba Művészeti Műhely Alapítvány: OTP 11705008-20462714-00000000

Lemondási feltételek:

Április 1. éjfélig lemondás esetén az előleget visszatérítjük, ezt követően már nem tudjuk a lemondást elfogadni.

További információ és jelentkezés: baul.hungary@gmail.com

Kisnyalkapuszta major megközelítése: Győrből vagy Veszprém felől, Pannonhalmától nem messze található Nyalka község, és ettől 2 km Kisnyalka major, földúton. Busszal: Győrben kell felszállni a Nyalka-i buszra, melynek Tápszentmiklós a végállomása. Ha leszálltunk Nyalkán, onnan gyalog folytatódik az út Kisnyalka Majorig. Táp felé kell elindulni, majd a Nyalka végét jelző tábla után 500 méterre, a keresztnél jobbra a földúton 1500 m-re található a Major. Autóval: Térkép alapján eljutunk Nyalkáig (Győr, Veszprém, Pannonhalma irányából lehet jól megközelíteni), onnan a fenti útbaigazítás alapján haladunk a Majorig.

Impresszum   |  Adatvédelem    |  Kapcsolat   |